HOOFDMENUHOOFDMENU
voorpagina
contact

Snel zoekenSnel zoeken
LandkaartenLandkaarten
BelgiŽ
Duitsland
Europa
Frankrijk
Griekenland
Nederland
ScandinaviŽ
Spanje & Portugal

Technische boekenTechnische boeken
Algemeen
Electra
Motor
Zelfbouw

OnderwerpenOnderwerpen
Kinderen mee op reis
Camper algemeen
Promobil (tip)
Reisemobil (tip)
Dieren & reizen

Uit met kinderenUit met kinderen
BelgiŽ
Nederland

Camping & plaatsenCamping & plaatsen
BelgiŽ
Duitsland
Europa
Frankrijk
Griekenland
Groot BrittaniŽ
Nederland
ItaliŽ
Luxemburg
ScandinaviŽ

Reis & regio-gidsenReis & regio-gidsen
BelgiŽ
Duitsland
Europa
Frankrijk
Griekenland
Groot BrittaniŽ
Ierland
ItaliŽ
Luxemburg
Nederland
Oost Europa
ScandinaviŽ
Spanje & Portugal

Uit tip -gidsenUit tip -gidsen
BelgiŽ
Nederland

Wandelen & fietsenWandelen & fietsen
BelgiŽ
Europa
Nederland

TijdschriftenTijdschriften
Nederlands-talig

Ga naar...Ga naar...
aanbod campers
active desktop
agenda
campercafť forum
camperplaatsen


lid van de campergroep


camperkiosk is gevuld met 289 boeken, kaarten en tijdschriften Terug naar het vorige scherm   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken
www.camperkiosk.nl

Wandelen & fietsen in Europa...

Franse PyreneŽen [ Plaats een reactie ]
Ton Joosten.
Het Parc National des Pyrťnťes Occidentales is een ongeveer honderd kilometer lange, dunne strook die tegen de FransSpaanse grens ligt en zich uitstrekt van de Vallťe d'Aspe in het westen tot de Vallťe d'Aure in het oosten. De enorme landschappelijke verscheidenheid van het Parc National maakt het tot een bijzonder wandelgebied, dat een grondige verkenning verdient. Deze gids besteed ruime aandacht aan alle valleien van het nationale park: Aspe, Ossau, Azun, Cauterets, Gavarnie en Aure.

De auteur biedt een keur aan prachtige wandelingen in het Parc National en in de 'zone periphťrique', te beginnen met een drietal wandelingen in de Haute-Soule. Vervolgens komen alle valleien die toegang geven tot het Parc National aan de orde. De routebeschrijving van iedere wandeling wordt voorafgegaan door een korte inleiding met praktische informatie over soort wandeling, moeilijkheidsgraad, de startplaats, de duur, de hoogteverschillen, benodigde wandelkaart, schuilplaatsen onderweg, berghutten.

Paperback | 184 Pagina's | Uitgeverij Elmar
ISBN: 9038907583
bol.com prijs: 13,80 euro     Bestel »


Spaanse PyreneŽen [ Plaats een reactie ]
Ton Joosten.
Derde deel uit een reeks van vier met telkens 50 bergwandelingen in de PyreneeŽn, ditmaal die van het centrale Spaanse deel, Aragon. Onder andere komen aan bod het Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido, Valle de Bielsa en Valle de Bťnasque. Eerst een aantal geschikte basisplaatsen, praktische tips en kort iets over flora en fauna. De wandelingen zijn alle volgens een vast stramien: inleidende beschrijving, route met kaartje, karakteristiek, zwaarte, startplaats, hoogteverschil, tijdsduur, wandelkaart, accommodatie. Er zijn vele bergmeertjes, en dat laat Joosten ook in al zijn gidsen merken. Een twintigtal mooie kleuren- en 27 duidelijke zwart/witfoto's. Tot slot een lijst van Pyreneese termen, en een lijst van bemande berghutten. De uitvoerige inhoudsopgave kan het gemis van een register niet geheel compenseren. Vooral voor echte wandelaars, al zou ook de doorsnee toerist er een enkele (kortere) van kunnen maken. Kan door het gevarieerde en grote aantal wandelingen (veelal heen en terug, geen rond-) de concurrentie met het vrij grote aanbod wandelgidsen voor het gebied goed aan.
(Biblion recensie, Dr. H.A. ten Hove)

Paperback | 215 Pagina's | Uitgeverij Elmar
ISBN: 9038909772
bol.com prijs: 15,55 euro     Bestel »


Wandelgids Spaanse PyreneŽen [ Plaats een reactie ]
Ton Joosten.
Vierde en laatste deel uit een reeks gidsen met telkens vijftig bergwandelingen in de Pyreneeen, ditmaal in Andorra en Catalunya. Onder andere wandelingen door Parque Nacional d'Aiguestortes, Sobira Pallars en de Cerdanya komen aan bod. Eerst geeft de gids een aantal geschikte basisplaatsen, praktische tips en kort iets over flora en fauna. Alle wandelingen volgen een vast stramien: inleidende beschrijving, route met kaartje, karakteristiek, zwaarte, startplaats, hoogteverschil, tijdsduur, wandelkaart en accommodatie. Er zijn vele bergmeertjes en dat laat Joosten in al zijn gidsen merken. Een twintigtal mooie kleurenfoto's en circa dertig duidelijke zwart-witfoto's verluchtigen de gids. Tot slot zijn een lijst van Pyrenese termen en een lijst van bemande berghutten opgenomen. De uitvoerige inhoudsopgave kan het gemis van een register niet compenseren. Een overzichtskaart met daarop de vijftig wandelingen zou het opzoeken vergemakkelijken. Vooral voor echte wandelaars, al kan de doorsnee toerist ook enkele wandelingen maken (ervaringsfeit). Deze gids kan door het gevarieerde en grote aantal wandelingen (veelal op een dag te doen) de concurrentie met andere wandelgidsen voor het gebied goed aan.
(Biblion recensie, Dr. H.A. ten Hove)

Paperback | 181 Pagina's | Uitgeverij Elmar | 2001
ISBN: 9038911319
bol.com prijs: 15,55 euro     Bestel »


Franse PyreneeŽn [ Plaats een reactie ]
Ton Joosten.
Er worden vijftig wandelingen beschreven in de Centrale PyreneeŽn, een verzamelterm voor alle gebieden tussen de meest oostelijke punt van het Parc National en het Carlit-massief, iets ten oosten van Andorra.

De wandelingen worden per gebied behandeld, van west naar oost. Aan elke routebeschrijving gaat een korte inleiding vooraf over het betreffende gebied en steeds worden de gegevens opgesomd, die van praktisch belang zijn: wat voor een wandeling is het, welke moeilijkheden doen zich voor, hoe komt u bij de startplaats, hoe lang duurt de wandeling, welk hoogteverschil moet worden overbrugd, welke wandelkaart heeft u nodig, kunt u onderweg schuilen of is er wellicht een bemande berghut en vanuit welke basisplaats kunt u het best aan de wandeling beginnen. Bij iedere wandeling wordt u ruimschoots beloond voor de geleverde inspanningen, want het zijn zonder uitzondering wandelingen met een gouden randje, waarin het bijzondere, de schoonheid en charme van ieder gebied, optimaal naar voren komt. Op de kaartjes in het boek zijn alle wandelingen ingetekend. Foto's in zwart-wit en kleur.

Paperback | 206 Pagina's | Uitgeverij Elmar
ISBN: 9038908865
bol.com prijs: 13,80 euro     Bestel »


Wandelen vanuit campings in Europa [ Plaats een reactie ]
R. Hinloopen & V. Mars.


Paperback | Buijten en Schipperheijn | 2003
ISBN: 9058811093
bol.com prijs: 15,00 euro     Bestel »


| 1 | 2 | Volgende >klik hier

PowerSTAT.nl - Real statistics