HOOFDMENUHOOFDMENU
voorpagina
contact

Snel zoekenSnel zoeken
LandkaartenLandkaarten
BelgiŽ
Duitsland
Europa
Frankrijk
Griekenland
Nederland
ScandinaviŽ
Spanje & Portugal

Technische boekenTechnische boeken
Algemeen
Electra
Motor
Zelfbouw

OnderwerpenOnderwerpen
Kinderen mee op reis
Camper algemeen
Promobil (tip)
Reisemobil (tip)
Dieren & reizen

Uit met kinderenUit met kinderen
BelgiŽ
Nederland

Camping & plaatsenCamping & plaatsen
BelgiŽ
Duitsland
Europa
Frankrijk
Griekenland
Groot BrittaniŽ
Nederland
ItaliŽ
Luxemburg
ScandinaviŽ

Reis & regio-gidsenReis & regio-gidsen
BelgiŽ
Duitsland
Europa
Frankrijk
Griekenland
Groot BrittaniŽ
Ierland
ItaliŽ
Luxemburg
Nederland
Oost Europa
ScandinaviŽ
Spanje & Portugal

Uit tip -gidsenUit tip -gidsen
BelgiŽ
Nederland

Wandelen & fietsenWandelen & fietsen
BelgiŽ
Europa
Nederland

TijdschriftenTijdschriften
Nederlands-talig

Ga naar...Ga naar...
aanbod campers
active desktop
agenda
campercafť forum
camperplaatsen


lid van de campergroep


camperkiosk is gevuld met 289 boeken, kaarten en tijdschriften Terug naar het vorige scherm   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken
www.camperkiosk.nl

Wandelen & fietsen in Nederland...

Marskramerpad / deel I [ Plaats een reactie ]
Wandelen in Overijssel : Oldenzaal-Deventer 95 km.
Dit is het eerste deel van Lange Afstands Wandelroute ij die de provincie Overijssel zo'n 100 kilometer lang van oost naar west doorkruist. De route is gemarkeerd door de Stichting Buiten Bewust Zijn en zal worden onderhouden door vrijwilligers van de NWB en de Stichting LAW. Het boekje is opgezet zoals alle andere in de serie: eerst een algemene historiografische inleiding met veel nadruk op het fenomeen marskramer, wat wandeltips en een overzicht van de verschillende etappes, gevolgd door heen en terug beschrijvingen van de route op rechterpagina's en gekleurde 1:25.000 kaarten van de Topografische Dienst op linkerpagina's. De uitgave wordt besloten met informatie over Openbaar vervoer, Overnachtingsmogelijkheden, Adressen en Suggesties voor dagtochten. Bovendien zijn er aanwijzingen hoe de gids te gebruiken in het Engels, Duits en Frans en is er een uitgebreide literatuurlijst.
(Biblion recensie, J. Joosse.)

Paperback | Willems Adventure publ.
ISBN: 9071068307
bol.com prijs: 11,50 euro     Bestel »


Marskramerpad / deel II [ Plaats een reactie ]
R. Wolfs.
Wandelen op de Veluwe.
In de serie Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW), waarin de bekende wandelingen met de rood-witte markeringen worden beschreven, is een nieuw deel verschenen. In dit boekje wordt het tweede deel van het Marskramerpad beschreven. Het Marskramerpad loopt van Oldenzaal naar Haarlem. Het eerste deel (van Oldenzaal naar Deventer) is in 1997 verschenen*, het derde deel (van Amersfoort naar Haarlem) is nog niet uitgegeven. In dit tweede deel, dat van Deventer naar Amersfoort loopt (honderd kilometer), gaat de route door grofweg drie gebieden: het IJsseldal, de Veluwe en de Gelderse Vallei. Het boekje is opgezet volgens het vaste stramien van de LAW-wandelgidsen. De route wordt in twee richtingen beschreven en is afgebeeld op gekleurde routekaartjes van 1:25.000. Tussendoor wordt er achtergrondinformatie gegeven over de natuur, cultuur en geschiedenis van de gebieden. Achter in het boekje staan praktische informatie over het openbaar vervoer, overnachtingsadressen, adressen van de VVV's en suggesties voor dagetappes met een lengte van acht tot zestien kilometer. Hoewel het boekje deel uitmaakt van een serie, kan het ook als losse gids gebruikt worden.
(Biblion recensie, S.D. van Wijngaarden)

Paperback | 80 Pagina's | Willems Adventure publ.
ISBN: 9071068463
bol.com prijs: 11,50 euro     Bestel »


Hanzestedenpad [ Plaats een reactie ]
Wandelen in het IJsseldal.
Het streekpad nummer 11 is bekend als Hanzestedenpad en is in tegenstelling tot de andere streekpaden een lijnwandeling. Het pad volgt afwisselend de oostelijke en de westelijke oever van de IJssel. De gids wordt uitgegeven onder auspiciŽn van de LAW en het blijkt steeds weer mogelijk om de gidsen te verbeteren. Het boek is gezet in een duidelijk leesbare letter, extra informatie staat in een kleine letter. De route is op een kleurenkaart schaal 1:25.000 ingetekend, er is dus geen extra kaart nodig. Suggesties voor mogelijke rondjes en alternatieven staan in deze gids, net als de andere kruisende LAWs (2, 3, 4 en 8). Verder worden de horecagelegenheden, de campings, het openbaar vervoer en de voor deze wandeling onmisbare veren op de kaart vermeld. De doelgroep wordt gevormd door de toeristen aan een van de beide zijden van deze grensrivier, inwoners van de streek en hen die wandelen door een aantrekkelijk landschap leuk vinden. Achterin verklarende woordenlijsten in het Duits, Frans en Engels. De uitslaande flappen bevatten overzichtskaarten en de legenda. Deze streekwandeling is als geen ander themagericht.
(Biblion recensie, N. Hoogerbrug)

Paperback | 108 Pagina's | Willems Adventure publ. | 2000
ISBN: 9071068404
bol.com prijs: 10,50 euro     Bestel »


Groningen te voet [ Plaats een reactie ]
E. Houting.
"Groningen te voet" is samengesteld voor wie "Stad" wil leren kennen. In 10 themawandelingen verkent u de oude binnenstad. Dit boekje geeft een goed beknopt overzicht van de vele bezienswaardigheden in Groningen zoals gasthuizen, kerken, bijzondere bomen, tuinen en gevelstenen. Circa 1635 verscheen de unieke vogelvluchtkaart van de stad Groningen van Egbert Haubois, waarvan details gebruikt worden ter verduidelijking van beschreven situaties. Het patroon van de straten is nog steeds gebaseerd op dat van het middeleeuwse Groningen. Dat wil zeggen qua maatvoering en richting. De binnenstad is zo "compact", dat alle wandelingen ongeveer ongeveer 1 a 2 uur duren. Zowel toeristen als Groningers zullen de culturele rijkdom van deze stad (opnieuw) ontdekken.

Paperback | 96 Pagina's | Bzztoh
ISBN: 9033012863
bol.com prijs: 12,00 euro     Bestel »


Wandelen op de Wadden [ Plaats een reactie ]
John Jansen van Galen.
Als een snoer parels bekronen de Waddeneilanden het beeld van Nederland: vijf door zee omspoelde en tegen het getij verdedigde domeinen van kwelders, duinen en zandplaten. In de folders gelden ze met hun schelpenpaden als eldorado voor fietsende toeristen. Maar, eerlijk gezegd, ze zijn zo klein dat je er gauw bent uitgefietst. Je kan er dus beter maar gaan wandelen!

Met illustraties | Afmetingen (mm): 125x13x176 Gewicht (gr): 229.

Hardcover | 127 Pagina's | Uitgeverij Contact | 2003
ISBN: 9025415954
bol.com prijs: 17,95 euro     Bestel »


| 1 | 2 | 3 | Volgende >klik hier

PowerSTAT.nl - Real statistics